miercuri, 27 noiembrie 2013

Cum sa traim Sanatos!


"SANATATEA este ca banii, niciodata nu vom avea o adevatrata idee de valoarea sa pana cand o vom pierde". - Josh Billing 

"Preventia este pe locul 1 in preocuparile specialistilor din intreaga lume, luand in considerare faptul ca ea costa de 10 ori mai putin decat tratamentul pentru o anumita afectiune. Prin aportul acestor suplimente naturale putem sa prevenim diverse probleme de sanatate. Medicamentul alopat nu il taiem de pe lista, insa acesta poate fi administrat numai pentru o perioada scurta de timp", explica dr. Ovidiu Bojor.

Este clar ca omul mileniului III traieste mai mult, dar oare este mai sanatos, mai fericit?

Departe, tot mai departe de frumusetea si armonia naturii, poluat, prins in conflicte si angrenat fara crutare in istovitoare curse pentru existenta, este el oare mai aproape sau mai departe de ceea ce ar trebui sa fie?

Probabil, pentru a raspunde la aceste intrebari si, mai ales, pentru a da solutii, a fost redescoperita medicina naturista.
Se stie ca, in urma cu doua milenii, in China nu era pretuit doctorul care trata cel mai bine, ci cel ai carui pacienti nu se imbolnaveau.
El era platit atata timp cat pacientii sai erau sanatosi si... fericiti (chiar daca erau mai saraci).
Iar pentru a le asigura sanatatea, medicii apelau la regulile de aur ale naturii.
Este putin socant pentru omul modern, obisnuit sa se lupte cu boala si nu sa se imprieteneasca cu sanatatea, felul in care era vazuta medicina candva.
Si, totusi, s-ar putea ca foarte curand sa trebuiasca sa reinviem aceasta arta de a trai sanatos, pentru ca avem mare nevoie de ea.
Iar ceea ce va propunem in continuare este sa facem deja primii pasi in aceasta redescoperire.

Gătitul necorespunzător, o cauză a bolilor
Hrana săracă, prost gătită, strică sângele, slăbind organele care produc sânge. Ea deranjează organismul şi provoacă boala, aducând o dată cu ea „nervii” şi proasta dis-poziţie temperamentală. Victimele gătitului necorespunzător se numără cu miile şi zecile de mii. Pe multe morminte ar putea fi scris: „Mort din pricina hranei gătite prost”; „mort din cauza stomacului epuizat”

APA VIE
Multe din boli isi au cauza ca nu se bea Apa .
Renuntati la sucurile si bauturile chimizate, la apele tonice cu feluriti aditivi sintetici.
Beti apa vie si veti trai fara boli, cel putin 2.5 l pe zi .

GANDIREA POZITIVA
Cu sugestii pozitive si apa chioara se vindeca nenumarate boli

ALIMENTATIA
Bun venit in mileniul legumelor si fructelor modificate genetic!
Daca s-ar face o statistica, am observa ca in nici o alta tara apuseana nu sunt atat de multe cazuri miraculos vindecate cu regimuri alimentare naturiste ca la noi.
De ce?
Pentru ca din variate motive (unul dintre ele este chiar saracia, care are si partile ei bune), hrana noastra mai este in mare masura naturala, vie cu adevarat.
Sa nu nesocotim acest dar.

MEDICAMENTELE
Un nou flagel: boala medicamentelor
- ori de cate ori puteti, evitati sa luati pilule sintetice (vitamine si minerale), preferand corespondentele lor naturale: legume si fructe, mierea si derivatii ei, mult mai usor de asimilat de organism si cu o actiune mult mai rapida si eficienta;
- faceti cure periodice de dezintoxicare, macar de doua ori pe an, cu plante medicinale si sucuri de fructe si legume.

EFORTUL FIZIC
Nu va transformati in mobile,
daca vrem sa scapam de kilogramele in plus, de stres, de durerile de cap ori de o sensibilitate la infectii, sa facem mai mult decat a ne antrena corpul: sa ne bucuram de natura.
Sa devina o traditie plimbarile in parc si in padure, micile exercitii facute in mijlocul unei poieni sau pe malul unei ape curgatoare.
Sa reinvatam sa respiram aer curat, sa ne bucuram nu doar de soare, ci si de intemperii.
Sa lasam corpul sa reintre gradat si sistematic in ritmurile naturii, acolo unde l-a asezat Dumnezeu, facand cat mai multa miscare in aer liber.
Astfel, vom mai asimila un element din arta de a fi sanatos.

MUZICA DE RELAXARE
"Muzica este o revelatie mai mare decat toata intelepciunea si filozofia. Muzica este solul in care spiritul traieste, gandeste si creaza" – Ludwig van Beethoven "

KITARO Matsuri (Live) Kojiki

Material primit pe email...


Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scris bold - cuvant
scris inclinat (italic) - cuvant
link spre o anumita pagina - <a href="http://www.google.ro>Google</a>